GIMAR TECNO

logo-gimar2Сьогодні компанія «GIMAR TECNO» широко відома серед виробників елітних вин і тих, хто хоче «вичавити з винограду максимум» тобто приготувати вино кращої якості. «GIMAR TECNO» пропонує виноробам обладнання для зберігання та виробництва вина, в якому використані запатентовані унікальні рішення. З важливих моментів, відзначимо, компанія пропонує рішення, як для великих виробників вина, так і для малих підприємств.

З 2011 року компанія увійшла в «Della Toffola Group» – одну з найбільш відомих груп компаній, яка пропонує повний комплекс обладнання для виноробства та розливу готового вина.

Інновації для виноробів

Компанія розробила лінію обладнання «Gimar Selector® System», яка удосконалила і автоматизувала класичні методи виготовлення вина. Основною ідеєю є управління контактом між твердим станом (шапка) і рідким (сусло / вино) під час ферментації. Для цього використовуються операції: перекачування, перекачування повітряним насосом, делестаж, пресування винограду, в автоматично запрограмованому режимі. Ця технологія дозволяє отримати вино високої якості з винограду будь-якого типу, відповідно до його гігієнічним станом, ступенем зрілості і заздалегідь встановленої мети. Якщо говорити мовою винороба-технолога, то система «Gimar Selector® System» дозволяє ефективно досягати селективної екстракції поліфенолів, азотистих речовин, полісахаридів, пектинів, мінеральних речовин, піразини, терпенів і інших молекул, які знаходяться переважно в шкірці винограду і відповідають за колір, структуру, текстуру, смак і аромат вина.

 

На малюнку представлена ​​схема роботи однієї з систем «Gimar Selector® System». Система перекачування передає частину сусла з нижнього резервуара в верхній, за заданою програмою. Після наповнення верхнього резервуара відкривається спеціальний клапан, і сусло перетікає на шапку мезги, яка занурюється, розсіюється і повторно змішується з оброблюваної партією. Зокрема, система перекачування забезпечує повний обмін проміжної рідини всередині шапки, що сприяє природному розчиненню корисних сполук в шкірці і повного перемішування оброблюваної партії; це гарантує однакові температурні умови і концентрацію етилового спирту і цукру в ході всього процесу.

 

Для перекачування використовується насос з заднім положенням ротора, тобто прохід всередині корпусу насоса повністю вільний і розмірно стійкий – від впускного до випускного отвору. Тверді речовини, що проходять через вхідний отвір насоса, можуть безперешкодно проходити через нього, не торкаючись ротора. Обертаючись, ротор проштовхує сусло на перекачування за рахунок утвореного вихору рідини; це призводить до утворення меншої кількості осаду.

 

Технології для виготовлення вина

Коротко зупинимося на основних технологіях, які використовуються в обладнанні «GIMAR TECNO».

Multisteep® – це технологія перекачування, яка дозволяє розпорошувати і повністю зволожувати шапку мезги на стадіях, що передують перекачування з роздрібненням. Операція призводить до попереднього змочування шапки мезги бризками сусла з різних сторін в діапазоні 360 °; таким чином, поступово і обережно пом’якшуючи шапку і готуючи її до потужного послідовному каскаду перекачування. Технологія Multisteep® значно покращує витяг поліфенолів і антоциана з винограду і їх передачу в вино, з мінімальним утворенням осаду і максимальним виходом.

Oxycontrol® – технологія перекачування повітряним насосом, дозволяє додати в сусло атмосферний кисень під час перекачування. В результаті, сусло, збагачене киснем, надходить на шапку і полегшує початок процесу закріплення забарвлення і запобігає зниженню кольоровості. Методика використовується при виробництві вин, схильних до зниження кольоровості; в «важких» умовах ферментації, наприклад, при використанні сушеного винограду або винограду з високим вмістом цукру.

Thermosoft® – автоматична система для всебічного контролю температурного режиму під час ферментації. Зниження або підвищення температури в процесі ферментації дозволяє управляти інтенсивністю екстракції і розчиненням різних з’єднань з твердого стану в стан. Більш регулярна ферментація і поліпшене розвиток дріжджів забезпечують найкращі результати виноробства. За допомогою так званого «тривимірного» методу управління виноградне сусло перекладається з одного температурного режиму в інший. Наприклад, не просто змінити температуру «з 25ºC до 30ºC», а «25ºC до 30ºC за 10 годин, піднімаючи температуру на півградуса щогодини».

Densimatic® – коротко, технологія реалізує «прямий» контроль ферментації. Використовується спеціальний датчик, який точно показує щільність виноградного сусла під час ферментації. Деякі клієнти, зв’язавши різні операції виготовлення вина зі зміною щільності сусла, домагаються повністю автоматичного управління процесом виноробства в реальному часі.

Ми описали лише основні системи, які пропонує компанія «GIMAR TECNO». Ще раз відзначимо, що ці системи були вперше розроблені і запатентовані компанією «GIMAR TECNO».

 

Історія компанії

Компанія «GIMAR TECNO» заснована в 1966 році. З моменту створення компанія поставила за мету стати одним світових лідерів у виробництві систем для виробництва вина. Для досягнення лідерства і популярності потрібно було запропонувати ринку нові технології. У 1967 році копання отримала перший патент на резервуар з плаваючою кришкою. Надалі, компанія продовжила технологічну еволюцію, і завоювала в виробництві ємностей і систем для виноробства лідируючі позиції.

Якщо вам необхідна додаткова інформація про обладнання компанії «GIMAR TECNO», просимо вас вибрати зручний спосіб і зв’язатися з нами.

social position

Задати питання

Задати питання