Що краще – бідон з алюмінію або з нержавійки?

Сравнение бидонов из алюминия и нержавеющей стали

Питання, який нам часто задають клієнти – «Бідон з якого металу, алюмінію, або нержавіючої сталі, краще?». Дамо на нього короткий відповідь.

Почнемо з фактів:

  • У країнах ЄЕС алюмінієвий посуд і тара, заборонена до використання в харчовій промисловості.
  • У Росії діє заборона на застосування алюмінієвого посуду в дитячих установах.

Чому ж на алюмінієвий посуд накладено «заборона»? Причина проста: алюміній – хімічно активний метал. Він активно вступає в реакцію з киснем повітря. Його поверхня покривається плівкою оксиду, яка в свою чергу перешкоджає доступу кисню, і припиняє реакцію. Але ця плівка дуже тонка, при митті і механічній обробці плівка «знімається», і в результаті, реакція починається знову. Як кажуть фахівці, «алюмінієва стружка» потрапляє в харчові продукти, що, на жаль, підвищує ризик виникнення різних захворювань.

Також, захисна оксидна плівка в алюмінієвому бідоні легко руйнується розчинами лугів, які використовується при митті. Після цього алюміній знову вступає в реакцію з повітрям або харчовими продуктами.

Другий недолік алюмінію пов’язаний з його м’якістю. На якість зберігається продукту він безпосередньо не впливає. Але, як відзначають наші клієнти, наприклад, при продажу молока з старого алюмінієвого бідона, на якому налічується не один десяток вм’ятин, покупці переносять якість бідона на якість продукції. І багато хто не хоче купувати продукти з бідонів, яким на вигляд не один десяток років.

Бідони з нержавіючої сталі

bidoni-all

Нержавіюча сталь – один з кращих сучасних матеріалів, він позбавлений всіх недоліків алюмінію.

  • Нержавіюча сталь, завдяки наявності в сплаві хрому і нікелю, є хімічно нейтральним матеріалом, і не вступає в реакцію з киснем і харчовими продуктами.
  • Матеріал має високу твердість. Як результат: бідони з нержавіючої сталі легко миються, тому що на внутрішній поверхні бідона відсутні подряпини, в яких накопичуються мікроби. Надовго зберігається хороший зовнішній вигляд.

На всіх великих підприємств харчової промисловості, з виробництва вина і молочних продуктів використовуються тільки ємності з нержавіючої сталі. Основна причина такого вибору – хімічна нейтральність нержавіючої сталі.

Якщо у вас з’явилися питання по бідони, зв’яжіться з фахівцями нашої компанії зручним для вас способом. Ми відповімо на всі ваші запитання.

Задати питання

Задати питання